Welkom Evenement 29 sept. 2016 Locatiehouders Huiskamerbijeenkomsten Sprekers Agenda Lezingen Agenda Webinars GVA web shop Boeken Nieuwsbrieven Aanbevolen websites Sprekers schrijven Sprekers vertellen Contact

 Locatiehouder bij de Stichting Gezond Verstand Avonden.


Wie interesse heeft om locatiehouder te worden vragen wij bij voorkeur tienmaal per jaar een vaste avond in de maand mee te draaien.

Met een vaste avond bedoelen we dat jij kiest op welke avond in de week je wilt draaien en in welke week van de maand. Bijvoorbeeld de tweede dinsdag van de maand. De vierde woensdag van de maand.


Elke avond kan gekozen worden en in het weekend kan dit ook op zaterdag- of zondagmiddag plaatsvinden. De avonden beginnen landelijk bij voorkeur om 20.00 uur (welkom 19.30 uur) en de middagen om 14.00 uur (welkom 13.30 uur).


LOCATIE

Als je een locatie wilt beginnen moet je kunnen beschikken over een locatie. Dit kan een (eigen) royale praktijk/bedrijfsruimte zijn, een niet al te duur zaaltje en dergelijke. Denk ook aan kerken, aparte gebouwen in je omgeving of horecagelegenheden. De bezoekers moeten in ieder geval, ook in de winter, behaaglijk kunnen zitten.


Je zorgt op de avond voor koffie, thee en water. In het kader van gezonde voeding presenteren we geen koek uit de supermarkten en is het ook raadzaam om biologische koffiemelk en in plaats van suiker, kokosbloesem te presenteren. Thee en koffie kun je ook volop biologisch aanschaffen en denk bijvoorbeeld ook eens aan verse munt. De avonden zijn bedoeld om informatie te delen, daarom serveren we niet ‘van alles’ zodat we dit karakter behouden.


Voor het bijwonen van ‘standaard’ GVA wordt een financiële bijdrage gevraagd van € 10,00. Locatiehouder/‐ster bepaalt zelf of dit inclusief of exclusief koffie en/of thee is. Vraag geen restaurantprijzen in je eigen ruimte voor koffie en thee maar de onkosten mogen wel gedekt worden. Een vrijwillige bijdrage is ook een optie, je bent vrij in je keuze hoe je hiermee om wilt gaan. Huur je een ruimte dan zal de koffie/thee daar veelal te koop zijn en laat je dat aan je bezoekers zelf over.


STARTEN

Je wordt geholpen bij het opstarten van je avonden. De eerste twee maanden worden de lezingen voor je verzorgd door de opstarter. Er zijn een aantal sprekers verdeeld over het land die hierbij helpen. Wij kijken wie daar voor in aanmerking komt qua reisafstand. Jij zorgt voor de promotie van de avonden. Hiervoor krijg je desgewenst een poster, flyers en fotoflyer gemaild. Deze worden centraal gemaakt of je kunt met behulp van onze sjablonen deze zelf maken.

 

Vanaf de derde maand zorg je zelf voor het uitnodigen van sprekers. Deze begin je al in de eerste maand uit te nodigen, zodat je agenda een half jaar gepland staat. De sprekers staan op de sprekerslijst die je toegezonden krijgt. Je kunt eventueel hulp vragen bij de Stichting GVA of een collega locatiehouder. Zorg er steeds voor dat je op tijd de volgende maanden gaat plannen. Een tip is om in het voorjaar te zorgen dat je tot en met december alles hebt geregeld en na de zomer plan je meteen januari tot en met juni van het volgende jaar.


FINANCIËLE BIJDRAGE BEZOEKERS

De bezoekers van een avond betalen een financiële bijdrage van € 10,00. De eerste twee maanden, als de ‘opstarter’ je helpt, is de verdeling: € 5,00 per bezoeker is voor de opstarter, als vergoeding van de reiskosten, etc., met een minimum van € 40,00. De andere € 5,00 is voor de locatiehouder/‐ster.

Vanaf de derde maand is de verdeling iets anders: Per bezoeker is € 4,00 voor de spreker. € 5,00 is voor de locatiehouder en € 1,00 wordt als donatie overgemaakt naar Stichting Gezond Verstand Avonden voor de instandhouding van de GVA. Dit wordt verrekend conform een formuliertje dat je toegezonden krijgt als je besluit de locatie te starten.


PROMOTIE

Jouw locatie wordt vermeld op de landelijke website www.gezondverstandavonden.nl en elke lezing die je door geeft komt in de betreffende maand op de landelijke agenda te staan. Zelf kun je promoten door de poster in je email bestand te verspreiden en posters op te hangen bij bijvoorbeeld een natuurwinkel e.d.. Flyers kun je uitdelen en de lezingen kun je vaak melden in de digitale agenda’s van lokale nieuwsmedia op het internet. Fotoflyers zij handig voor internetactiviteiten, als je een eigen site hebt, op Facebook etc.. Maar de belangrijkste vorm van promotie is toch wel de ‘mond tot oor reclame’, met andere woorden: vertel aan zoveel mogelijk mensen over je ‘project’. Vertel over de sprekers die je uitnodigt. Wees enthousiast erover!


BEGINNEN

Spreekt dit concept je aan? Neem contact op met de Stichting Gezond Verstand Avonden:

tel.: +31 84 430 7506, of Info@GVA-Nederland.nl


Wil jij je aanmelden geef je dan hier op.


Hartelijke groet,


Stichting Gezond Verstand Avonden